Nieuws

BAZ is terug!

In het weekend van 16, 17 en 18 augustus vindt de vijfde editie van het evenement BAZ (Boulderen aan Zee) plaats. Drie dagen lang nemen beginnende klimmers tot (inter)nationale helden van jong tot oud bezit van een driehonderdtal klimroutes op het Noorderstrand van Scheveningen. De laatste avond vindt een afsluitende finale plaats met de beste klimmers op nationaal en internationaal niveau. Na vier succesvolle edities en na een afwezige periode van drie jaar keert BAZ terug en is met haar capaciteit het grootste boulderevenement van de wereld.

Tijdens BAZ is het mogelijk om als beginner kennis te maken met de klimsport, ook voor de jeugd: er wordt een speciale jeugdcompetitie georganiseerd. Naast alle klimactiviteiten kunnen bezoekers zich aansluiten bij verschillende activiteiten en workshops, dit programma wordt later op de website bekend. Inschrijven kan via baz5.com. Komen kijken is gratis.

Boulderen is de meest toegankelijke vorm van klimmen en stamt af van het Engelse woord boulder , oftewel rotsblok. In een klein tijdsbestek wordt er met grote inspanning geklommen naar de hoogste steen van een boulder, door het ontbreken van een touw ontstaat er een spectaculair en dynamisch schouwspel. Het kenmerkende internationale karakter van BAZ maakt dat het event door Den Haag Marketing wordt ondersteund en is uitgeroepen tot een topsportevenement.

BAZ | BOULDEREN AAN ZEE

VRIJ 16 + ZA 17 + ZO 18 AUGUSTUS 2013 SCHEVENINGEN STRAND (NOORD) WWW.BAZ5.COM

facebook.com/bazboulder twitter.com/bazscheveningen info@baz5.com

Programma finale Noord-West 2013

 

Komend weekend 29/30 juni 2013 organiseren wij de finalisten van de regio jeugdkampioenschappen en regio kampioenschappen sportklimmen 2013 in de Klimmuur Haarlem. Hier zullen de deelnemers die zich hebben geplaatst voor deze finale dag, op zaterdag jeugd en zondag volwasssenen, strijden voor de titel beste klimmers van de regio Noord-West in zijn of haar categorie. Dit betekend voor 92 deelnemers een zeer belangrijke en spannende dag waarbij iedere support van harte welkom is.

Dus kom vooral langs om de deelnemers aan te moedigen. Daarnaast kan iedereen deelnemen aan een speedwedstrijd, welke wij houden tussen de finale en de prijsuitreiking (ivm. de tijd die nodig is om de score te berekenen en de protesttijd).

Tevens zal er een loterij worden gehouden waar o.a. een klimgordel in te winnen is. De opbrengsten worden gebruikt voor de organisatie en door ontwikkeling van onze wedstrijden.

Het programma voor beide dagen:

Programma
10.00 aanmelding (10.30 sluit deze)
10.30 Halve finale routes worden voorgeklommen
10.45 – 11.45 Eerst ronde halve finale
12.00 – 13.00 Tweede ronde halve finale
13.30 – 14.00 Isolatie open
14.00 – 14.15 Briefing finalisten
14.15 – 16.45 Finales
16.45 – 17.30 Speedwedstrijd
17.00 – 17.30 Uitslagen gepubliceerd en protesttijd
17.45 Prijsuitreiking
De finales worden mede mogelijk gemaakt door:
  
 
Finales Zuid-West

Zaterdag sloten we de Regio Jeugd Kampioenschappen Zuid-West af met een spetterende finaledag in De Uithof. De sfeer zat er goed in en na een spannende finale waren Pieter Bik & Nienke den Hengst (cat. A), Don van Laere & Tiba Vroom (cat. B), Lencho Palstra & Lotte Hartkamp (cat. C) en Jonathan Binther & Mila de Kuijer (cat. D) uiteindelijk de besten van Regio Zuid-West!

Zondag was het de beurt aan de volwassenen om zich nog 1 keer uit te sloven en te bepalen wie de beste klimmers/klimsters van Zuid-West zijn. Uiteindelijk waren Vincent van Beek (cat. A), Moniek de Groot (cat. B) en Michael Mellor voor hun concurrentie te sterk en werden 1ste. Marijke de Bruin was de enige bij de D-categorie, desondanks deed ze goed haar best en dat leverde haar, jawel, de eerste plaats op!

De totale uitslagen zijn te vinden op www.sskn.org/uitslagen.

Zondag was de laatste kwalificatie voor het NK Lead, waardoor wij onze hoofdjury Aniek Lith moesten missen. Bij de vrouwen werd Nikki van Bergen 1ste, gevolgd door Tabitha (2de) en Roelien (3de). Aniek haalden een zeer mooie 4de plaats en mag daarmee door naar het NK op 9 november 2013. Bij de heren won Elko Schellingerhout, op tijd, van Tim Reuser. 3de werd Daan Groskamp.

De volledige uitslag van deze competitie is hier te vinden: Lead 3
De om de uitslag te zien van de competitie en te zien wie er allemaal door zijn naar het NK kijk hier (de beste 8 gaan door).

Komend weekend is de finale voor Noord-West in De Klimmuur Haarlem, kom gerust langs om te kijken en alle talenten aan te moedigen!

Programma finale Zuid-West 2013

Komend weekend 22/23 juni 2013 verwelkomen wij de finalisten van de regio jeugdkampioenschappen en regio kampioenschappen sportklimmen 2013 in de Klimmuur Den Haag (Uithof). Zij zullen op zaterdag (jeugd) en zondag (volwasssenen) strijden voor de titel beste klimmers van de regio Zuid-West in zijn of haar categorie. Dit betekend voor 92 deelnemers een zeer belangrijke en spannende dag waarbij iedere support van harte welkom is.

Dus kom vooral langs om de deelnemers aan te moedigen. Tevens zijn er verschillende clinics te volgen en kunnen klimmers deelnemen aan de speedwedstrijd.

Op beiden dagen worden er boulderclinics aangeboden door meervoudige Nederlands kampioenen Nikki van Bergen (zaterdag) en Vera Zeilstra (zondag). Inschrijven en deelname kan op de dag zelf voor € 7,50 (maximaal 15 deelnemers per clinic).

Op beide dagen zal er een speedwedstrijd plaatsvinden waarin iedereen 2 pogingen heeft om zijn snelste tijd neer te zetten. Voor 5 euro maak jij kans op één van de 3 prijzen. Inschrijven en deelnemen kan op de dag zelf voor € 5,- euro (zaterdag jeugd en zondag volwassenen).

Zondag zal slacktivity een echte slackline demo en clinic verzorgen en heeft iedereen de mogelijkheid om zelf zijn balans en slacklineskills te testen en te oefenen.

Voor dit weekend houden we volgend programma aan:

Zaterdag 22 juni 2013 Zondag 23 juni 2013
10.00 – 10.30 Inschrijven finale en side events 10.00 – 10.30 Inschrijven finale en side events
10.30 – 12.30 ½ finale 10.30 – 11.45 ½ finale
11.00 – 11.45 1e Workshop boulderen door Nikki 11.00 – 11.45 1e workshop boulderen door Vera Zijlstra
12.45 – 13.30 2e workshop boulderen door Nikki 11.45 – 12.30 Speedklimwedstrijd en slackline demo
13.30 – 14.00 Isolatie finalisten 12.15 – 12.45 Isolatie finalisten
14.00 – 16.00 Finale 12.45 – 13.45 Finale
16.00 – 16.30 Speedklimmen 13.45 – 14.30 2e workshop boulderen door Vera Zijlstra en slackline clinic door Slacktivity
16.30 – 16.45 Prijsuitreiking 14.30 – 14.45 Prijsuitreiking

De finales worden mede mogelijk gemaakt door:

              

Finales Regio (jeugd)kampioenschappen

Toen 7 jaar geleden de regionale jeugdcompetitie werd opgezet in Zuid-Holland, hadden wij nooit kunnen weten dat deze wedstrijden zo’n succes zouden hebben en nog steeds hebben. Twee jaar na de eerste opzet mochten wij hem dan ook uitbreiden naar Noord-Holland en dit jaar ook nog naar volwassenen.

Zo hebben dit jaar 258 deelnemers gestreden voor een plek in de halve finales van de regio jeugdkampioenschappen en regiokampioenschappen sportklimmen 2013. Waarbij de jongste deelnemer 5,5 jaar was en tijdens 1 van de kwalificaties op zijn sokken een 5a wist uit te klimmen. Maar ook voor de oude garde was er ruimte genoeg om mee te doen, de oudste deelnemer is 63 jaar heeft daarmee ook nog de finale behaald. Helaas door persoonlijk omstandigheden zal hij alleen niet deelnemen aan deze finale.

Kijk voor de finalisten van de regionale wedstrijden:
Regio jeugdkampioenschappen: Zuid-West en Noord-West
Regio kampioenschappen: Zuid-West en Noord-West

In de weekenden van 22 en 23 juni (Zuid-West) en 29 en 30 juni (Noord-West) zullen deze deelnemers voor hun titel beste klimmer van zijn of haar categorie en regio.  De dagen beginnen om 10.00 Registratie en 10.30 uur aanvang halve finale.

Het volledige programma zal ook hier spoedig worden gepubliceerd.
Kijk hier voor de volledige uitslagen.

Balans na de eerste kwalificaties

Wij mogen ondertussen de balansen opmaken na de eerste kwalificaties van de regio kampioenschappen voor zowel de jeugd als volwassenen in de regio’s Noord-West en Zuid-West. Hieruit mogen we concluderen dat deze kwalificaties een groot succes waren en een heel mooi begin.

We hadden in Zuid-West 68 jeugd en 30 volwassen deelnemers en in Noord-West waren dit er 53 jeugd en 21 volwassen. De oudste deelnemer is 63 jaar en de jongste is 7 jaar. Hiermee is onze inzet om een zo breed mogelijke en laagdrempelige wedstrijd neer te zetten, zeer zeker geslaagd. Zeker wanneer je bedenkt dat ook Renske Nugter die een spasme heeft meedeed. Zij is 1 van de 14 Ambassadeurs van het Johan Cruijff foundation die de missie vertegenwoordigen om jongeren en jeugd met een handicap en niet gehandicapte jongeren in beweging te brengen.

Ook de reacties die wij ter plekken kregen waren erg positief en veelbelovend. Waaruit blijkt dat er zeker een vraag is naar deze wedstrijden.

Dit betekend dat wij graag hieraan een duurzaam karakter willen geven. Maar tevens bereikbaar willen maken voor de rest van Nederland, door uitbreiding naar de overige 2 a 3 regio’s.

Oftewel wij zijn er als organisatie nog lang niet en hebben uw hulp nodig.

Om deze wedstrijden kostendekkend te maken, met een duurzaam karakter, hebben wij nog meer deelnemers, sponsoren, partners en donateurs nodig. Elke bijdragen kan hierin helpen.

Doe uiteraard mee met de wedstrijden, zeg het voort en like en deel onze stichting en wedstrijden op facebook om deze bekender te maken.

Wij zijn op facebook te vinden als:

Ondersteun ons door te sponsoren, een donatie te doen of door te kijken of er in uw eigen netwerk interesse is om hierin te ondersteunen.

Daarnaast hebben wij hulp nodig van vrijwilligers. Op de wedstrijddagen hebben wij ongeveer 5-7 juryleden nodig. Zo kunnen wij de wedstrijddagen soepel laten verlopen, zonder dat het al te belastend is voor iedere vrijwilliger. Zijn er voldoende vrijwilligers is het uiteraard ook mogelijk om zelf deel te nemen aan de wedstrijd. Wanneer u zich van te voren aanmeld als vrijwilliger via vrijwilliger@sskn.org, reken wij €10,- euro ipv €15,- euro om deel te nemen aan de wedstrijd. Je hebt dan zelf 2 uur de tijd om de wedstrijdroutes te klimmen en u wordt gejureerd door de hoofdjury.

Wilt u op andere wijzen ondersteunen horen wij dit uiteraard ook graag, via info@sskn.org.

Wij zijn er voor de klimsport, de klimmers, sporters, klimverenigingen, klimcentra, donateurs en onze partners. Bent u er ook voor ons?

Tijdschema 1ste kwalificatie’s RJK

Het is al bijna zover, de eerste kwalificaties van de regio (jeugd)kampioenschappen sportklimmen 2013 staan al weer op de stoep. Op 2 februari zullen we het startschot geven voor de regio Zuid-West en een week later, op 9 februari, in Noord-West. Oftewel hoogste tijd om de tijdschema’s bekend te maken.

Voor beide regio’s geldt dat de deelnemers zich vanaf 09:30 uur kunnen aanmelden bij de organisatie. De wedstrijd duurt van 10:00 tot 18:00 uur, de jeugd klimverenigingen klimmen in hun eigen tijdslot de wedstrijdroutes. Warm klimmen kan evt. voor dit tijdslot in andere klimroutes dan de wedstrijdroutes. De schema’s voor de eerste kwalificatie zijn als volgt:

 

Regio jeugd Kampioenschappen Zuid-West

Op 2 februari in Ayers Rock Zoetermeer houden we onderstaand tijdschema aan:

10:00 – 12:00 | Ayers Rookies (Zoetermeer)
12:00 – 14:00 | Climbing4U (Rotterdam), Mountain Club (Dordrecht) en Top Rope (Dordrecht)
14:00 – 16:00 | Monte Cervino (Bergschenhoek)
16:00 – 18:00 | JGDCLB (Den Haag), Cocon (Den Haag) en deelnemers die niet zijn aangesloten bij een vereniging.

Let op: De N469 vanaf Den Haag/Leidschendam richting Zoetermeer Ayers Rock is op 2 februari in beide richtingen afgesloten. Komt u vanaf Leiden/Leidschendam/Den Haag neem de A12 afslag 6: Zoetermeer Centrum. Volg de bordjes Snowworld. Meer info: Gemeente Zoetermeer

 

Regio jeugd Kampioenschappen Noord-West

Op 9 februari in de Geus Broek op Langedijk houden we onderstaand tijdschema aan:

10:00 – 12:00 De Geus (Broek op Langedijk), Skirun (Heerhugowaard) en deelnemers die niet zijn aangesloten bij een vereniging.
12:00 – 14:00 Team Haarlem
14:00 – 16:00 NKBV, Klimhal (Amsterdam), Mountain club (Amsterdam) en JGDCLB Centraal (Amsterdam)
16:00 – 18:00 Top-it (Bussum)

 

Volwassenen

De deelnemers aan de regio kampioenschappen (volwassenen) zijn zelf vrij om te bepalen wanneer zij naar de wedstrijddag komen en wanneer zij weer weggaan. De wedstrijddagen lopen vanaf 10:00 uur tot 19:00 uur, buiten deze tijden worden er geen scores geregistreerd.

Let op: De N469 vanaf Den Haag/Leidschendam richting Zoetermeer Ayers Rock is op 2 februari in beide richtingen afgesloten. Komt u vanaf Leiden/Leidschendam/Den Haag neem de A12 afslag 6: Zoetermeer Centrum. Volg de bordjes Snowworld. Meer info: Gemeente Zoetermeer

Regio (Jeugd)kampioenschappen

Nog ander halve week en dan gaat het gebeuren, de Regio Jeugd Kampioenschappen gaan alweer voor het 8 jaar van start! Maar daarnaast hebben we dit jaar voor het eerst ook een volwassenen regio kampioenschappen.

6 wedstrijden in 6 klimhallen in jou eigen regio, vanaf niveau 4 tot 7c+.

Hebben jullie je al ingeschreven?

Deze wedstrijden zijn opgezet voor iedereen op elk niveau van elke leeftijd. De jeugd t/m 17 jaar klimmen op zaterdag en de volwassenen klimmen op zondag. De deelnemers worden ingedeeld in 16 categorieën. 8 leeftijdscategorieën voor de jeugd en 8 niveau categorieën voor de volwassenen.

De wedstrijden zijn opgezet om vooral leuk te zijn, veel te klimmen in speciaal voor de wedstrijd gemaakte routes en om ook eens andere klimhallen te verkennen. Maar daarnaast om bekend te raken met het wedstrijdklimmen en natuurlijk erachter te komen of jij de beste bent in jouw regio in jouw categorie. Aan het einde van de gehele serie zal er een finale plaatsvinden waarin uiteraard prijzen te winnen zijn.

Kosten:
Jeugd: €10,- euro per kwalificatie
volwassenen: €15,- euro per kwalificatie

Wil je meer weten? Ga naar:
regio jeugd kampioenschappen of
regio kampioenschappen

Of ga naar aanmelden om je in te schrijven!
 
            

Eindelijk zijn wij online!

Eindelijk is het zover de website is online en kunnen wij ons ook voor de niet Facebook-gangers wereldkundig maken. Een nieuwe stichting binnen de klimsport, die zich richt op de promotie en organisatie van v.n.l. breedtesport sportklimwedstrijden. Dit vraagt om een kleine introductie, want ook wij zijn niet zomaar ontstaan.

Jeffrey Ligtvoet en Jeroen Bliek hebben de Stichting SportKlimmen Nederland (SSKN) opgericht uit de organisatie van de Regio Jeugd Kampioenschappen, ook wel bekent als ZHJK/NHJK of de Zuid-Hollandse/Noord-Hollandse Jeugd Kampioenschappen. Deze wedstrijden zijn in 2005 ontstaan vanuit de jeugd klimverenigingen in Zuid-Holland. Die opzoek waren naar een laagdrempelige niet te lange durend wedstrijdformat. Het eerste jaar is dit kampioenschap door Jeroen Bliek en Jeffrey Ligtvoet georganiseerd. In de twee jaren daaropvolgend heeft Jeffrey deze wedstrijden nog 2 jaar georganiseerd en uitgebreid naar Noord-Holland en het Zuiden (Brabant, Limburg). Afgelopen jaar is Jeffrey weer in contact gekomen met deze organisatie en heeft besloten dit weer op te pakken.

In overleg met de klimhallen en de NKBV is vervolgens de SSKN ontstaan, welke o.a. als doel heeft de organisatie van de breedtesport wedstrijden te professionaliseren, de klimsport te promoten en het wedstrijdaanbod op lager niveau uit te breiden.

Voor komend jaar hebben wij op het moment van schrijven, al 24 wedstrijden gepland staan. Dit gaat om de regio wedstrijden voor zowel de jeugd als volwassenen in Zuid-Holland en Noord-Holland. We zijn verder nog druk bezig om deze wedstrijden uit te breiden naar Midden en Zuid Nederland.

De regionale wedstrijden zijn Lead (top-rope) wedstrijden die voor klimmers op elk niveau toegankelijk zijn en hopelijk in de nabije toekomst ook in de overige disciplines. Zodat deze regionale wedstrijden een verbinding vormen tussen de lokale wedstrijden en de nationale wedstrijden in elke discipline. De regionale wedstrijden zijn, per regio en doelgroep, ingedeeld in 5 kwalificaties en 1 finale. De kwalificatiewedstrijddagen worden zo kort mogelijk gehouden, doordat we geen aparte finales hebben. Oftewel als deelnemer probeer je alle 8 routes te klimmen, van niveau 4 oplopend tot 7c+. Daarna ben je klaar voor de wedstrijd, al ben je vrij zo lang te blijven en te klimmen of te helpen in de organisatie als je zelf wilt. Aan het einde van de dag zal de uitslag worden gepubliceerd op de website.

Deelname kost voor de volwassenen €15,- euro en voor de jeugd €10,- euro dit is incl. entree. Om kans te maken voor een finale plek in jou categorie, dien je aan minimaal 4 van de 5 kwalificaties deel te nemen. Jou 4 hoogste competitiescore worden bij elkaar opgeteld, om zo de uiteindelijk uitslag, na de kwalificaties, te berekenen en te kijken of je bent geplaatst voor de finale.

Voor meer informatie over de puntentellingen ed. zie het format bij de activiteiten en bij de puntentellingen onder sportklimmen.

Wil je niet meedoen aan de wedstrijden, maar vindt je het wel leuk om te helpen bij de organisatie van de wedstrijden? Wij zijn hard opzoek naar vrijwilligers, coördinatoren en hoofdjuryleden. Jullie kunnen ons helpen bij de organisatie van een hele of halve wedstrijddag of natuurlijk voor een hele reeks of het hele kampioenschap in de gehele regio. Dus schroom niet om contact met ons op te nemen, zodat we samen de wedstrijden tot een groot succes kunnen maken.