Vrijwilligers

In de klimsport zijn vrijwilligers de spil in de organisatie van klimwedstrijden. Er gaat geen wedstrijd of evenement voorbij waarin de prestaties te danken zijn aan de mensen die als vrijwilliger komen helpen.

Zo had het NK Boulderen in 2012 niet kunnen plaatsvinden zonder een voortrekker, Jeroen Bliek, die met een visie en vastberadenheid maar zonder enige vergoeding dit evenement heeft neergezet. Dit, samen georganiseerd met een groep medevrijwilligers, is een evenement om naar terug te kijken.

Zo ook zijn wij op zoek naar mensen die zich willen inzetten voor deze sport en onze stichting. Dit kan op vele manieren en elke bijdrage is welkom. Dit kan bijvoorbeeld door  te helpen als (hoofd)jury, coördinator of door te zorgen voor broodjes tijdens een wedstrijd. Maar het kan ook door het aanbieden van diensten die ten goede komen aan onze doelen, de stichting of een evenement. Dit kan uiteraard eenmalig, een hele of een halve dag, of op regelmatige basis.

Wij zijn dan ook doorlopend opzoek naar vrijwillige juryleden.

Tevens zoeken wij naar:

  • coördinatoren*,
  • hoofdjury*,
  • fotografen,
  • DJ’s en
  • klimmers die een lezing of clinic kunnen/willen geven.
  • vrijwilligers voor ondersteunende diensten en posten (wedstrijdafhankelijk), 
  • stagiaires (neem contact op voor stage opdrachten). 

Ben jij een professional en ben je bereid om jou diensten pro deo aan te bieden, dan zien wij je steun graag tegemoet. Alle hulp om de klimsport naar een hoger niveau te brengen is van harte welkom.

Wij streven ernaar om aan het einde van het seizoen een activiteit te organiseren voor alle vrijwilligers die ons hebben ondersteund op 5 of meer volledige wedstrijddagen, of 10 wedstrijddagdelen.

Help je ons één gehele dag als vrijwillige jurylid, dan kan je voor gereduceerd tarief (€10,- euro) deelnemen aan de desbetreffende wedstrijd. Help je ons een geheel weekend, is deelname aan 1 kwalificatiewedstrijd gratis. Je hebt tussen het jureren door 2 uur de tijd om zelf de routes te klimmen. Je wordt gejureerd door de hoofdjury.**

Wil jij ons helpen, stuur ons een mail met jou contactgegevens naar: contact@sskn.org

* Alleen voor een hele serie wedstrijden (jeugd en/of volwassenen) in één of meerdere regio’s
** Voorwaarde is wel dat je van te voren aangeeft dat je wilt helpen. Nodigen wij jou uit, dan heb je het recht op gereduceerd of gratis deelname.